Çorum, Dünya Hitit Günü'nde kültürel mirasıyla göz kamaştırıyor! Çorum, Dünya Hitit Günü'nde kültürel mirasıyla göz kamaştırıyor!

Çorum'un Budakören Köyü sınırlarında yer alan ve 40 metre yükseklikten dökülen Budakören Şelalesi, doğası, yeşil görüntüsü ve temiz havasıyla turistlerin ilgisini çekmeyi bekliyor. Budakören Şelalesi hem kolay ulaşımıyla hem de sunduğu muhteşem manzara ile keşfedilmeyi bekliyor.

Yöre halkı, bu doğa harikasının turizme kazandırılmasının Çorum halkının sosyal yaşamını ve ekonomisini çeşitlendireceğini vurguluyor. Doğal güzelliği ve sarp kayalıklar arasından vadiye dökülen etkileyici şelalesi ile Budakören, yalnızca turistler için değil, fotoğraf sanatçıları için de önemli bir cazibe merkezi olmaya aday.

Bu doğal harikaya giden yolu izleyenler, Budakören Köyü’nden 500 metre, Arpaöz Köyü’nden 1.350 metre ve Pembecik Köyü’nden 1 kilometrelik kısa bir yürüyüşün ardından ulaşıyorlar. Ziyaretçiler, fotoğraf safarisine çıkanlar ve doğa yürüyüşlerini sevenler, bu güzel şelalede hem yürüyüş yapma hem de fotoğraf çekme imkanı buluyorlar.

Budakören Şelalesi, ziyaretçilerine doyumsuz bir manzara sunuyor. Her mevsim güzelliğiyle dikkat çeken bu şelale, doğa severleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle fotoğrafçılar için biçilmiş kaftan olan şelale, amatör ve profesyonel fotoğrafçıların ilgisini çekiyor ve foto safaricilerin uğrak yeri haline gelmiş durumda.

Yöre halkı, bu doğa harikasının turizme kazandırılması konusunda yetkililerden destek bekliyor. Çorum turizmine önemli katkılar sağlayacağına inandıkları Budakören Şelalesi'nin geliştirilmesi ve tanıtılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiği vurgulanıyor.

Çorum'un gizli cenneti: Abdullah Yaylası’nda doğa ile iç içe tatil Çorum'un gizli cenneti: Abdullah Yaylası’nda doğa ile iç içe tatil

Çorum'un keşfedilmeyi bekleyen bu doğa harikası Budakören Şelalesi, ziyaretçilerini bekliyor. Kendi güzelliğinizi görmek, doğayla baş başa kaliteli zaman geçirmek ve unutulmaz anılar biriktirmek için Budakören Şelalesi'ni ziyaret edin. Bu güzelliği kaçırmayın, keşfetmek için çok geç olmadan siz de bu eşsiz manzaraya tanıklık edin.

Budakören Şelalesi Çorum merkeze 26, Alaca ilçe merkezine 18.5, Çorum-Alaca yoluna 1, Hatap Barajı’na 3 kilometre uzaklıkta.

Çorum'un gizli cenneti Gölbel Göleti ziyaretçilerini büyülüyor Çorum'un gizli cenneti Gölbel Göleti ziyaretçilerini büyülüyor