“Mesleki ve Teknik Eğitimdeki Yeni Gelişmeler, Planlamalar”, Çorum’daki mevcut durum ve neler yapılabileceği hususlarının görüşüldüğü bilgilendirme ve değerlendirme Toplantısı Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Çorum Belediyesi'nden yaşlılar için evde tıraş hizmeti Çorum Belediyesi'nden yaşlılar için evde tıraş hizmeti

Toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürü Ali Karagöz, Daire Başkanı Murat Gülşen, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Murat Ocak, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Levent Tuzcu, Çorum OSB Müdürü Özgür Özden Yalçın, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Gür ve diğer ilgili personeller katıldı.

Toplantıda, Mesleki Eğitimin mevcut durumu, gelecekte uygulanması planlanan faaliyetler hakkında bilgilendirme yapan Genel Müdür Karagöz, Mesleki Eğitimde; eğitime nitelikli erişimin, tanıtım ve yönlendirmenin, farkındalık arttırma çalışmalarının ve nitelikli istihdamın önemli olduğunu belirterek sektör içi okul, sektöre entegre okul, bölge okulu ve ihtisas okulu modelleri üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Çorum özelinde Çorum Sanayicisinin talepleri doğrultusunda bu modellerden bir veya bir kaçının uygulanabileceğini söyledi.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum’un büyük bir sanayi altyapısına sahip olduğunu vurgulayarak, sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücünün yetiştirilmesi için her türlü çabayı sarf edeceklerini belirtti. Mesleki Eğitimde işbirliklerinin önemine değinen Vali Dağlı, Çorum’lu sanayiciler ile Mesleki ve Teknik Eğitim Liseleri arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlayacak bir mekanizma oluşturacaklarını ifade etti.