Evinizin sıcaklığında, ekonomik malzemelerle hazırlayabileceğiniz, herkesin bayılacağı sütlü irmik tatlısı tarifi! Pratik adımlarımızı takip ederek lezzetli sonuçlara ulaşın.

Mutfakta yeni bir şeyler denemek isteyenler için harika bir fırsat: Sütlü irmik tatlısı! Bu basit ve lezzetli tarifle, tatlı krizlerinize en güzel çözümü sunuyoruz.

Geleneksel lezzetlerimizden sütlü irmik tatlısını evinizde yapmaya ne dersiniz? Adım adım takip edeceğiniz bu tarif, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde giderecek!

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Şimdi, irmik tatlısı tarifimizi adım adım uyguladınız ve mükemmel sonuca ulaştınız! Bu lezzetli tatlı, hem pratikliği hem de eşsiz tadıyla her yemekte favoriniz olmaya aday. İster özel günlerde, ister sıradan bir akşam yemeğinde, sütlü irmik tatlımız sofranızın yıldızı olacak. Tatlımızın tadını çıkarırken, diğer lezzetli tariflerimiz için sitemizi takipte kalın!

Editör: Haber Merkezi