Tatlı bir iftar sonrası için ne yapsam diye düşünenlere müjde! Anadolu'nun unutulmaz tatlısı Şambaba, şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri olarak karşınızda. İşte lezzetli ve pratik tarifi...

İftar sofralarınızı taçlandıracak geleneksel bir tat arayışındaysanız, Şambaba tatlısı tam size göre. Anadolu'nun geleneksel tatlılarından biri olan Şambaba, farklı yörelerde farklı şekillerde yapılsa da her daim lezzetiyle büyülüyor.

Ramazan ayının geleneksel tatlarından Şambaba tatlısı, şerbetli tatlı severler için vazgeçilmez bir alternatif. Hem kolay yapılışı hem de eşsiz lezzetiyle iftar sofralarınızı şenlendirecek. İşte adım adım Şambaba tatlısı tarifi...

Şambaba Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı un
1 paket maya
2 yumurta
Vanilya
1 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su

Şerbet için:  

2 buçuk su bardağı su, 
2 su bardağı şeker, 
1 tatlı kaşığı limon

Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır?

Osmanlı mutfağından sofralarınıza: Efsane Lalanga tarifi Osmanlı mutfağından sofralarınıza: Efsane Lalanga tarifi

Tüm malzemeleri yoğurup 20 dakika dinlendirin.

Muffın kalıplarına tepeleme 1 yemek kaşığı hamur koyup üzerini kapatıp 30 dakika bekletin ve 170 derece fırında pişirin.

Son 10 dakika kala şerbeti kaynatın.

Tatlıyı fırından çıkarıp ardından kalıptan çıkarıp kaynayan şerbete atın, biraz kaynatıp alın.

Soğuduktan sonra kaymak ile servis edin. 

Şambaba tatlısı, Anadolu'nun zengin tatlı kültürünün en özel lezzetlerinden biridir. Ramazan ayının iftar sofralarını tatlandıran bu geleneksel tat, farklı yörelerde de kendine özgü yorumlarla seviliyor. Tarifi hem kolay hem de lezzetli olan Şambaba, tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti keşfedin!