Ev yapımı tatlıların yeri her zaman ayrıdır. Muhallebili irmik tatlısı ile mutfağınızda lezzetli anılar biriktirebilir, sevdiklerinizi bu enfes tatla şımartabilirsiniz.

Muhallebi ve irmik, tatlı dünyasının iki asil malzemesi. Bu ikilinin buluştuğu muhallebili irmik tatlısı tarifi, sofralarınıza şenlik getirecek.

Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet

Tatlı bir mola vermeye ne dersiniz? Muhallebili irmik tatlısı, yapımı kolay olmasının yanı sıra lezzetiyle de tüm aileyi mutlu edecek bir seçenek.

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı irmik

şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

muhallebisi için;

2,5 su bardağı süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

üzeri için;

hindistan cevizi

Muhallebili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alın, karıştırın. Bir taşım kaynayınca limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatıp ılımaya bırakın.
Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve çırpın. Son olarak irmiği ekleyip spatula ile karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Bu sırada muhallebiyi hazırlayın. Tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye alın, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynadığında içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Pişen keki fırından çıkarıp tatlı sıcakken ılık şerbeti üzerine dökün. Şerbeti iyice çekip tatlı soğuyunca kalıbın üzerine servis tabağı koyup ters çevirin.
Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Son olarak hindistan cevizini serpin.
Tatlıyı 2-3 saat buzdolabında dinlendirin, sonra dilimleyip servis yapın.

Editör: Haber Merkezi