Kahvaltılardan özel günlerinize, misafirlerinizi ağırlamaktan çocuklarınızın beslenme çantasına kadar her anınıza eşlik edecek mayalı poğaça tarifiyle tanışın. Hem kolay hem de lezzetli bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Puf puf kabaran, ağızda dağılan mayalı poğaçalarla mutfağınızın şefi siz olun. Bu kolay ve pratik tarif, poğaça yapmanın zor olduğu düşüncesini tarihe karıştıracak.

Evinizin kokusuyla, çocuklarınıza ve misafirlerinize sunabileceğiniz o özel lezzet: Yumuşacık mayalı poğaça. Bu tarif, herkesin bayılacağı poğaçalar yapmanızı sağlayacak.

Mayalı Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 paket (20 gr) kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tepeleme çay kaşığı tuz
7 su bardağı un- aldığı kadar (200 ml su bardağı kullanıldı)
Üzeri için malzemeler:

1 adet yumurtanın sarısı
Susam
Çörekotu

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Mayalı Kolay Poğaça Nasıl Yapılır?

Mayalı poğaça için 1 su bardağı ılık süt ile 1 su bardağı ılık sütü derin karıştırma kabına alalım.

2 paket kuru maya (1 adet 20 gr) ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyelim karıştıralım.
Mayanın iyice aktive olabilmesi için karışımı 5 dakika hiç karıştırmadan bekletelim.
Maya tamamen eriyip aktive olduktan sonra 1 su bardağı sıvı yağ, 2 çay kaşığı tuz ve 1 adet yumurtayı da harcımızın içerisine ekleyelim.
Bu tarifte 7 su bardağı un kullanıldı fakat un markasına göre harcın kıvam alması değiştiği için aldığı kadar un kullanabilirsiniz.
Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyelim ve aynı zamanda karıştırmaya başlayalım.
Hamuru yoğuralım ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.
Ele yapışmayan kıvama gelen hamuru mayalanması için üzerini streç film ile güzelce kapatıp nemli bir bez örtelim.
40-45 dakika oda sıcaklığında hamurun mayalanıp kabarmasını bekleyelim. Hamuru oda sıcaklığında bekletmek mayalanması için püf noktadır.
Mayalanıp kabaran hamurdan ceviz boyutunda parçalar koparalım ve avuç içimizle yuvarlak şekil verelim.
Tepsimize yağlı kâğıt serelim yok ise tepsi tabanını yağlayalım.
Şekil verdiğimiz hamurları tepsiye aralıklı bir şekilde dizelim.
Tepsiye dizilen mayalı poğaçaların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim.
10-15 dakika tepsi mayalandırması yapmak için poğaçaları tepside bekletelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirelim.
Pişen poğaçaları tepsiden alalım ve servise hazırlayalım.

Artık puf puf kabaran, yumuşacık mayalı poğaçalar yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere ve sırlara sahipsiniz. Bu tariflerle, hem çay saatlerinizi şenlendirecek hem de kahvaltılarınıza lezzet katacaksınız. Çocuklarınızın beslenme çantası için sağlıklı seçenekler ararken ya da ansızın çat kapı gelen misafirlerinize ikram edecek bir şeyler hazırlamak istediğinizde, bu mayalı poğaça tarifi imdadınıza yetişecek. Yapımı kolay, lezzeti muhteşem bu poğaçalar, mutfağınızın vazgeçilmez tarifleri arasında yerini alacak.

Editör: Haber Merkezi