Pamuk gibi yumuşak poğaçalar yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Evde yumuşak poğaça kıvamını tutturmanın zor olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu tarifle poğaçalarınız mükemmel olacak. Mis gibi kokusuyla evinizi saracak olan bu poğaçaları mutlaka denemelisiniz.

Yumuşacık poğaçalar yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Pamuk gibi poğaça tarifi ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirin. Bu tarif ile poğaçalarınızın kıvamı tam istediğiniz gibi olacak. İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz bu lezzetli poğaçalar, herkesin favorisi olacak.

Sabah kahvaltılarınızda ya da çay saatlerinizde yumuşacık poğaçalar yapmak ister misiniz? Bu pamuk gibi poğaça tarifi ile poğaçalarınızın kıvamı tam istediğiniz gibi olacak. Mis gibi kokusuyla tüm evi saracak olan bu poğaçaları denemek için sabırsızlanacaksınız.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
8 çay bardağı un
75 gr. oda sıcaklığında tereyağı

Arası için:

Etin zarafeti: Tadı damağınızda kalacak Beef Wellington tarifi Etin zarafeti: Tadı damağınızda kalacak Beef Wellington tarifi

200 gram beyaz peynir

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1/2 çay bardağı susam ve çörek otu karışımı

TARİF

Minik bir tencere içine bir çay bardağı su, bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağı ocakta ılık olacak şekilde ısıtalım. Sıcak olmamasına lütfen dikkat edin. Sıcak olursa hamurunuz kabarmaz.
Ilık karışımı karıştırma kabına dökün. 2 yumurta akı, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya ekleyin ve güzelce karıştırın.
Karışıma 8 çay bardağı un ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırıp elinizle biraz yoğurun.
Tam bu aşamada 75 gram yumuşak tereyağ ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur sakız gibi bir kıvama ulaşana kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun ve yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamur kabarınca, biraz karıştırıp ortaya doğru katlayarak havasını çıkarın.
Hamurun havasını çıkarttıktan sonra elinizle parçalar koparın ve yuvarlayarak mutfak tezgahına alın. Yuvarladığınız bezeleri ellerinizle açarak ortasına peynir harcınızı yerleştirin ve bohça gibi katlayın.
Elleriniz arasında son kez yuvarladıktan sonra bir pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin. Hamurları tepsi mayası için 30 dakika bekletin. Hamurlar iki kat kabarınca hamurunuz mayalanmıştır.
İki yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ekleyin ve güzelce çırpın.
Poğaçaların üzerine sürün. Daha sonra üzerine isterseniz susam, isterseniz çörek otu, isterseniz her ikisini serpin.
Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Pamuk gibi yumuşak poğaçalar yapmak, bu tarifle hiç olmadığı kadar kolay. Tarife sadık kalarak yapacağınız poğaçalar, mis kokusuyla evinizi saracak ve herkesin beğenisini kazanacak. Kahvaltı sofralarınızdan çay saatlerine kadar her öğünde tüketebileceğiniz bu lezzetli poğaçaları mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi