Hafta sonu kahvaltılarınızı şenlendirecek muhteşem bir tarif arıyorsanız, karbonatlı pişi sizi bekliyor. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarifle, pişileriniz yağ çekmeden puf puf kabaracak.

Karbonatlı pişi, kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olarak herkesin beğenisini kazanıyor. Yağ çekmeden ve puf puf kabaran bu pişi tarifi ile kahvaltılarınız lezzet şölenine dönüşecek. İşte size kolay ve pratik pişi yapım rehberi!

Sabah kahvaltılarını daha lezzetli ve eğlenceli hale getirecek karbonatlı pişi tarifi ile tanışmaya hazır olun. Bu basit adımlarla herkesin yapabileceği bu tarif, yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişiler sunuyor.

MALZEMELER

1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un

Kızartmak için:

3 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Yoğurt, yumurta, tuz ve karbonatı bir kapta karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru iki bezeye ayırın ve her bir bezeyi çok ince olmayacak şekilde, yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
Açtığınız hamuru bir bıçak yardımıyla karelere bölün ve bir tavada güzelce kızdırdığınız kızgın yağda her iki tarafları da güzelce kızarana dek pişirin.
Tüm malzemeyi bu şekilde pişirip, sıcak sıcak servis edin.

Herkesin bayıldığı Mini Bazlama tarifi: Yapımı çok kolay! Herkesin bayıldığı Mini Bazlama tarifi: Yapımı çok kolay!

Karbonatlı pişi tarifi, kahvaltılarınızı zenginleştirecek sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Bu tarif ile pişileriniz hem daha az yağ çekecek hem de puf puf kabaracak. Deneyin ve kahvaltı sofralarınızda fark yaratın! Bu basit ve etkili tarif, tüm ailenizi mutlu edecek ve kahvaltı keyfinizi iki katına çıkaracak.