Çikolata ve muzun mükemmel uyumuyla hazırlanan köstebek pasta, herkesin favorisi. Bu tarif, pastanızı pratik ve lezzetli bir şekilde yapmanız için size yol gösterecek.

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek olan köstebek pasta, bu tarifle artık çok daha kolay! Lezzetli ve estetik sunumuyla, bu pasta tarifi evde de harikalar yaratmanıza olanak tanıyacak.

MALZEMELER

Keki için;

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
Kreması için;
1 poşet krem şanti
1 paket toz krema
2,5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı damla çikolata

İçi için;

Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet

4 adet muz

TARİF

Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara alınır.
Şekerin yarısı beyaza yarısı sarıya eklenir.
Yumurta akını köpürüp koyu bir kıvam olana kadar mikserle çırpılır.
Yumurta sarısı şeker eriyene kadar çırpılır.
İçine sıvı yağ ve süt ilave edilip çırpmaya devam edilir.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao tel süzgeçte elenerek karışıma ilave edilir.
Mikserle iyice çırpılır.
Köpürttüğümüz yumurta akı karışıma ilave edip spatula yardımıyla alttan üste söndüremeden karıştırılır.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt yerleştirilir ve karışım kalıba dökülür.
170 derece önceden ısıtılmış fansız alt üst kısmı yanan fırında 45 dakika pişirilir.
Krema için şanti, toz krema ve süt bir kap içerisinde mikserle karıştırılarak hazırlanır ve en son damla çikolatalar eklenir. Kaşık yardımıyla karıştırılır.
Kek soğuyunca kenarı havuz gibi kesilip kaşık yardımıyla yarıya kadar oyulur.
Muzlar uzunlamasına kesilip içini doldurulur.
Üzerine krema kubbe olacak gibi doldurulur.
İçimden çıkan kek parçaları robottan geçirilip üzerine dökülür.
Kek parçaları ve krema fazla gelebilir, fazlasını kup bardağına koyarak küçük porsiyon tatlı hazırlayabilirsiniz.

Köstebek pasta tarifi, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir lezzet sunuyor. İster özel günlerde ister günlük tatlı krizlerinizde, bu tarif mutfakta geçirdiğiniz zamana değecek. Şimdi deneyin ve bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi