Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi

Evde pizza yapmanın en zahmetsiz ve lezzetli yolunu arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Kolay pizza hamuru tarifi ile hem zamandan tasarruf edecek hem de mükemmel pizzalar hazırlayabileceksiniz. Hazırlanışı oldukça basit, hemen deneyin!

İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pizzayı evde yapmanın en kolay yolunu keşfetmek ister misiniz? Bu kolay pizza hamuru tarifi ile pizza yapmak artık çok pratik. Lezzetli pizzalar için ilk adımı birlikte atalım.

Misafirlerinize ya da ailenize hızlı ve lezzetli bir pizza hazırlamak istiyorsanız, bu kolay pizza hamuru tarifi tam da aradığınız şey olabilir. Malzemeleri hazırlayın ve adım adım bu tarifle harika pizzalar yapmaya başlayın.

PİZZA HAMURU TARİFİ

MALZEMELER

5 su bardağı un
1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 yemek kaşığı şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su

TARİF

Yoğurma kabına aldığımız unun ortasını havuz gibi açalım ve içerisine instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Hamur yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerini streç ile kapatalım ve 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım, elimizle toparlayıp havasını alalım. Hamuru 2 eşit parçaya bölelim.
Kestiğimiz parçayı beze haline getirelim ve merdane yardımı ile açalım.
Kullanacağımız tepsi boyutunda açtığımız pizza hamurumuzu unladığımız tepsiye alalım.
Bir çatal yardımı ile kabarmaması için hamurumuzun üzerinde delikler açalım, önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Sonrasında hazırladığınız sosu sürerek üzerine dilediğiniz malzemeleri kullanarak pizzanızı hazırlayabilirsiniz.

Kolay pizza hamuru tarifi ile evde lezzetli ve pratik pizzalar yapabilirsiniz. Bu tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlar hem de herkesin beğeneceği mükemmel pizzalar yapmanıza yardımcı olur. Artık dışarıdan pizza söylemenize gerek kalmadan, kendi pizzanızı kolayca hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi