Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, Türk kahvesi ve hindistan cevizinin lezzetli buluşmasıyla oluşan bu kurabiye tarifi, çay saatlerinizi zenginleştirecek. İşte adım adım hazırlanışı...

Çay saatlerinize yeni bir tat katmak isteyenler için harika bir seçenek: Hindistan cevizli Türk kahveli kurabiye. Bu tarif ile herkesin beğenisini kazanacaksınız.

Farklı ve eşsiz bir lezzet deneyimi için hindistan cevizli Türk kahveli kurabiye tarifi tam size göre. Ev yapımı bu kurabiye, pratikliğiyle de dikkat çekiyor. İşte tarif ve malzemeler...

Hindistan Cevizli Türk Kahveli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

150 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş kavrulmuş fındık ya da ceviz
2 tatlı kaşığı türk kahvesi
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

Üzeri için;

1 paket beyaz çikolata
1 paket hindistan cevizi

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

Hindistan Cevizli Türk Kahveli Kurabiye Tarifi

Yoğurma kabına un hariç verilen malzemeleri alıp karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyip, yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Hamurdan parçalar alıp yuvarlayarak tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 15 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkan kurabiyeler soğuduğunda önce eritilmiş beyaz çikolataya, ardından hindistan cevizine batırıp, servis tabağına dizelim.

Hindistan cevizli Türk kahveli kurabiye tarifi, farklı tatları bir arada sunarak, tatlı severlerin beğenisini kazanıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, çay saatlerinizi şenlendirecek.

Hindistan cevizi ve Türk kahvesinin muhteşem birleşimiyle hazırlanan bu kurabiye tarifi, tatlı severler için ideal bir seçenek sunuyor. Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiye, çay saatlerinizde ve özel anlarınızda eşsiz bir tat olarak sofralarınıza renk katacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi