Kakaolu çatlak kurabiye, her yaştan tatlı severin favorisi olmaya aday! Bu tarif, adımlarını takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle damağınızda unutulmaz izler bırakacak bir tatlı. Peki, bu eşsiz lezzeti evinizde nasıl yapabilirsiniz? İşte karşınızda detaylı tarifi.

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi kakaolu çatlak kurabiyeler, lezzetleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Bu özel kurabiyeleri yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Aşağıdaki adımları izleyerek, evinizde bu harika lezzeti yaratabilirsiniz.

Kakaolu çatlak kurabiyeler, görünüşleri ve lezzetleriyle tatlı dünyasında kendine özgü bir yere sahip. Bu tarif ile siz de evde, az malzemeyle büyük lezzetler yaratabilir, sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz tadın keyfini çıkarabilirsiniz.

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE MALZEMELERİ

Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

2 buçuk su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı toz fındık
1 çay bardağı kakao
2 yumurta akı

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE YAPILIŞI

Pudra şekerinin muhakkak elenmiş olması gerekir. Kabın içerisine önce pudra şekeri konur. Elemiş olduğumuz bir çay bardağı kadar kakao ilave edilir.
Toz fındık eklenir. Üstüne 2 adet yumurtanın akı dökülür.
Tüm malzeme harmanlanır ve yoğrulur. Pudra şekerinin elenmiş olması topaklama yapmamasını sağlar.
Hamuru iyice toparladıktan sonra streç filme sarmamız gerekir. 1 saat kadar buzdolabında bekletilmelidir.
1 saat kadar buzdolabında dinlendirilen kakaolu çatlak kurabiye koparılır ve yuvarlanarak pudra şekeriyle kaplanır. Ardından tepsiye dizilir.
İsteğe gör bol şekilde pudra şekerine bulanabilir, bu da daha tatlı olmasını sağlayacaktır. Ceviz büyüklüğünde koparmak yeterli olacaktır. Zaten kendisini yayacak bir hamurdur.
Fırının turbosu kullanılıyorsa, 175 derecede 10 dakikadan fazla pişirmemek gerekir.
Çatlak kurabiyeler, turbo fırında 175 derecede 10 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkartılır. İlk sıcaklığın giderilmesi beklenir, çünkü şekli bozulabilir.
İçi akışkan, dışı sert bir kurabiye haline geldi. Hafif soğuyan çatlak kurabiyeler tabağa alınıp servis edilebilir.

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE PÜF NOKTALARI

Kakaolu çatlak kurabiye yaparken, pudra şekerini ve kakaoyu mutlaka elemek gerekmektedir. Çekilmiş toz fındık kullanılmalıdır.
Bunun dışında pişirmeden önce buzdolabında mutlaka 1 saat bekletmek gerekir.
1 saat bekletildikten sonra pudra şekerine bulayıp, bu şekilde fırın tepsisine dizip, fırına verilmelidir. Turbosu açılmış olan fırınlarda en fazla 8-10 dakika arasında pişirilmelidir.
Fırından çıkardıktan sonra dokunursak dağılabilir, bu yüzden biraz beklemeli ve soğuduktan sonra servis yapmalıyız.

Kakaolu çatlak kurabiyeler, yapımı kolay ve lezzetiyle tüm tatlı severlerin beğenisini kazanacak bir tarif. Umarız bu tarif, sizin ve sevdiklerinizin tatlı krizlerinde ilk tercihiniz olur. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu eşsiz lezzeti kendi mutfağınızda yaratın. Mutlu ve lezzet dolu pişirme deneyimleri dileriz!

Editör: Haber Merkezi