Geleneksel lezzetlerimizden Nuraniye mezesi, kabak ve yoğurdun muhteşem uyumuyla sofralarınızın baş tacı olacak. İşte yapımı için gereken her şey...

Sofralarınıza farklı bir tat katmak istiyorsanız, Nuraniye mezesi tam size göre. Zeytinyağı, yeşillikler ve yoğurtla hazırlanan bu tarifi hemen deneyin!

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

TARİF

Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.
Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Kabak ve yoğurdun eşsiz uyumuyla hazırlanan Nuraniye mezesi, sofralarınızı süslemeye hazır. Bu tarifi denedikten sonra, mezelerinize yeni bir soluk getireceksiniz. Sağlıkla ve afiyetle tüketin!

Editör: Haber Merkezi