Kıbrıs'ın geleneksel lezzetlerinden biri olan bu tatlı, şerbetin ve krem şantinin mükemmel uyumuyla sizi büyüleyecek. Galeta unu kullanımıyla farklı bir dokuya sahip bu tatlı, tatlı severlerin favorisi olacak.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu Kıbrıs tatlısı tarifi, adanın sıcak ve samimi ruhunu mutfağınıza taşıyor. Cevizli ve Hindistan cevizli eşsiz bir lezzet deneyimi için tarifimizi keşfedin.

Kıbrıs tatlısı, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Bu tarifle, adanın eşsiz tatlısını evinizde kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Keki İçin:

3 adet yumurta

½ su bardağı toz şeker

½ su bardaı sıvı yağ

1 su bardağı hindistan cevizi

1 su bardaı galeta unu

1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)

1 paket kabartma tozu

Krem Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti

Şerbeti için:

1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 damla taze sıkılmış limon suyu

Üzeri İçin:

1 su bardağı Hindistan cevizi

Beklenmedik misafirler için en iyi tarif: Malatya Un Kurabiyesi Beklenmedik misafirler için en iyi tarif: Malatya Un Kurabiyesi

Kadayıf Katmanı:

250 gram tel kadayıf

150 gram bellek (eritilmiş)

İç Harç:

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbet İçin:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 dilim limon

Üzeri İçin (isteğe bağlı):

Dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır

İlk olarak şerbeti arşivlemek için su ve toz şekeri bir koyun eti. Karışımı ve şekeri tamamen eriyene kadar karıştırın. Şerbet pişmeye başladığında dilimlenmiş limonu ekleyin. Şerbeti 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Tel kadayıfı iyice açarak ince teller halinde ayırın. Geniş bir kaseye alın.
Eritilmiş belleğini tel kadayıfın üzerine boşaltma.
Tereyağı ile tel kadayıfı iyice karıştırır, depolama kadayıfın her şeyi eşit şekilde dağıtır.
Kadayıfın düzenli yağlı bir tepsiye yayın ve düzeltilmesi.
Üzerine dövülmüş ceviz içini serpin.
Kalan kadayıfı da cevizin üzerine ekleyin ve iyice bastırarak düzgün bir tabaka oluşturun.
kırılma sıcaklıkları 180 derece (356 Fahrenheit) sunulur, tatlı bir şekilde kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika dayanmaz.
Fırından çıkan sıcak tatlıyı, soğumuş olan şerbeti dökün. Şerbetin kadayıfa iyice çekmek için tatlıyı en az 2-3 saat bekletin.
Tatlıyı dilimleyerek servis yapın. Bunların üzerini dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.