Her lokmada ağızda dağılan, şerbetli tatlı severlerin vazgeçilmezi kalburabastı ile tanışın. Bu tarif, ramazan sofralarınızın yıldızı olacak.

Ceviz ve şerbetin mükemmel uyumuyla hazırlanan kalburabastı, ramazan tatlıları arasında özel bir yer tutuyor. İşte herkesin bayılacağı tarif!

Kıvamı, lezzeti ve kolay hazırlanışıyla kalburabastı, ramazanın olmazsa olmaz tatlısı. Bu tarif ile tatlı krizlerinize son verin.

Ramazan Sofralarının Yıldızı: Ağızda Dağılan Kalburabastı Tarifi

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Kalburabastı, ağızda dağılan yapısı ve tam kıvamında şerbetiyle dikkat çekiyor. İster iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı gidermek için ister sevdiklerinize özel bir lezzet sunmak için, bu Kalburabastı tarifi herkesin beğenisini kazanacak. İşte, Kalburabastı tarifi:

Ramazan ayının en çok tercih edilen tatlılarından Kalburabastı, hem lezzeti hem de ağızda bıraktığı tat ile unutulmaz bir deneyim sunuyor. İşte malzemeler ve adım adım hazırlanışı:

Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin:

125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı irmik
3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin:

3.5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

İç Malzeme:

Bayat ekmeklerinizi değerlendirin: Kolay Yağsız Yumurtalı Ekmek tarifi Bayat ekmeklerinizi değerlendirin: Kolay Yağsız Yumurtalı Ekmek tarifi

İri çekilmiş ceviz

Tarifin Hazırlanışı

Şeker ve suyu kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, sıvı yağı ve yoğurdu karıştırın. İrmiği ekleyin ve karbonat ile unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.

Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlayın ve kalıba basın veya rende üzerinde şekillendirin. Ortasına ceviz yerleştirip, kenarlarını kapatın.

180 derece önceden ısıtılmış fırında tatlılar kızarana kadar pişirin.

Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün ve eşit şekilde şerbet çekmesi için bir tepsiyle kaplayıp, ters çevirin.

Bu enfes ve pratik Kalburabastı tarifi, Ramazan ayının yanı sıra her türlü özel gün ve buluşmalarda da misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir seçenektir.

Şerbetli tatlıların en gözdesi olan kalburabastı, ramazan sofralarınızı tatlandıracak mükemmel bir seçim. Ağızda dağılan yapısı ve şerbetini tam çeken lezzetiyle, bu kalburabastı tarifi, hem sizin hem de sevdiklerinizin favorisi olacak. Ramazan akşamlarınızı tatlandırmak için bu enfes tarifi deneyin. Afiyet olsun!