Evde su böreği yapmanın zorluklarına son! Bu tavada yalancı su böreği tarifi ile lezzetli böreklerinizi sadece birkaç adımda hazırlayın.

Tavada yalancı su böreği, hem pratikliği hem de muhteşem lezzetiyle kahvaltı ve çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday. İşte kolay ve lezzetli tarifimiz...

Su böreğine olan özleminize son verecek tavada yalancı su böreği tarifi ile tanışın. Bu basit adımlarla, dışı çıtır içi yumuşacık börekler sadece dakikalar içinde hazır.

Şerbetli tatlıların yeni yıldızı: Yoğurtlu Kesme İrmik Tatlısı tarifi Şerbetli tatlıların yeni yıldızı: Yoğurtlu Kesme İrmik Tatlısı tarifi

Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi: Pratik ve Lezzetli

Kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti su böreğini evde kolayca hazırlamanın yolu: Tavada Yalancı Su Böreği. Hem çıtır çıtır dışı hem de yumuşacık içiyle gönüllere taht kuracak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte malzemeler ve adım adım hazırlanışı:

Malzemeler

3 adet yufka
1 kase peynir

Sos İçin:

1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt

Pişirmek İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Süt, sıvı yağ ve yoğurdu bir kabın içinde çırpın.

Tereyağı ile tavayı yağlayın ve ilk yufkayı serin. Yufkanın kenarlarını dışarı doğru bırakın.

Diğer yufkaları 6 eşit parçaya bölün, toplam 12 parça olacak. Her bir parçayı sosla ıslatın ve tavaya yerleştirin. Aralara peynir serpiştirin.

Tavanın kapağını kapatın ve düşük ateşte 10 dakika pişirin. Altı kızardığında, tavanın kapağı ile dikkatlice çevirin.

Tavayı yeniden yağlayın, böreği tekrar tavaya alın. Kapağı kapatıp, kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin.

Bu kolay ve lezzetli Tavada Yalancı Su Böreği tarifi, evde hızlıca hazırlayabileceğiniz mükemmel bir alternatif sunuyor.

Tavada yalancı su böreği tarifi, hem kahvaltıların hem de öğleden sonra çayın yanında sunabileceğiniz mükemmel bir lezzet sunuyor. Pratik ve lezzetli bu tarif ile su böreğini artık daha sık yapmak isteyeceksiniz. Peynirli, kıymalı ya da patatesli çeşitleriyle herkesin beğenisini kazanacak tavada su böreğini mutlaka deneyin. Afiyet olsun!