Gaziantep'in meşhur Ezogelin çorbası, adını aldığı hikayesiyle de dikkat çekerken, lezzetiyle de damakları şenlendiriyor. Bu basit ve pratik tarifle, evde lezzetli bir Ezogelin çorbası yapabilirsiniz.

Ezo gelin tarafından adını alan ve Gaziantep'in köklü lezzetlerinden biri olan Ezogelin çorbası, sade malzemelerle nasıl enfes bir çorbaya dönüşebileceğinin kanıtıdır. Bu tarif ile çorba yapımının püf noktalarını keşfedin.

Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi

Soğuk kış günlerinde iç ısıtan, lezzetli ve besleyici bir çorba olan Ezogelin, Gaziantep'in tarihi köylerinden birinin hikayesini taşıyor. Bu tarif ile siz de kendi mutfağınızda bu eşsiz lezzeti yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
9 su bardağı kaynar su

TARİF

Tencereye suyu, mercimekleri, pirinci, bulguru, tuzu alın ve tencereyi ocağa koyun.
Yarım saat kadar pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin.
Soğanları küp küp doğrayarak ekleyin ve kavurun.
Salçayı ekleyin.
Naneyi de ekleyin ve biraz daha kavurun.
Tencereye bu sosu ekleyin.
10 dakika boyunca sürekli ve hızla karıştırarak pişirin.
Arzuya göre limon ve pul biber ile servis edin.

Editör: Haber Merkezi