Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Evde kolayca yapabileceğiniz, mis kokulu bir tatlı: Portakallı revani. İşte adım adım tarifi ve püf noktaları.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve damakları şenlendirmek için mükemmel bir seçenek: Portakallı revani. Bu tarifle herkes ustalığınızı konuşacak!

Hem pratik hem de leziz bir tatlı denemeye ne dersiniz? Portakallı revani, tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek.

Portakallı Revani Tarifi

Malzemeler

Keki için

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağından 1 yemek kaşığı fazlası un

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Üzeri için

Hindistan cevizi

Portakallı Revani Tarifi

Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpılır.
Sırasıyla sıvı yağ yoğurt eklenir bir tık daha karıştırılır.
Ardından irmik kabartma tozu vanilya un ve portakal kabuğu rendesi eklenir.
Yağlanmış kare borcama ya da o ebatta bir kalıba kek harcı dökülür.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bu aşamada kürdan testi yapabilirsiniz fırını çok yüksek ısıda çalıştırmayın tatlının keki haşlanır ve kabarmaz.
Diğer tarafta kek pişerken şerbeti hazırlayalım.
Şerbeti çok kaynatmıyoruz ağırlaşmasın diye bir kaç taşım kaynadıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkıp kapatacağız.
Şerbet de kek de ılık olacak şekilde şerbeti keke dökelim soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpip servis edelim.

Bu basit ve lezzetli portakallı revani tarifiyle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Portakalın ferahlatıcı aroması ile irmiğin eşsiz uyumu, tatlı severlerin vazgeçilmezi olacak. Şimdi deneyin ve tatlı anılarınıza tatlı bir dokunuş ekleyin!

Editör: Haber Merkezi