Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Evinizi pastane kokusuyla dolduracak bir tarif mi arıyorsunuz? Dereotlu ve peynirli poğaça ile kahvaltılarınız artık daha bir özel.

Pastane poğaçasının püf noktaları artık sır değil! Ev yapımı dereotlu poğaça tarifimizle, her ısırıkta lezzet şöleni yaşayın.

Sabahları güne enerjik başlamanın yeni yolu: Dereotlu poğaça! Bu kolay ve lezzetli tarif ile kahvaltılarınızı taçlandırın.

MALZEMELER

250 gram tereyağı
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1,5 büyük çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6 – 6,5 su bardağı un

İçi için:

100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta akı

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam

TARİF

Tereyağı, sıvı yağ, yumurtalar ister elle ister mikserle karıştırın.
Tuz, mahlep, şeker, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Dereotu da eklendikten sonra hamurumuz hazır. Hamuru istediğiniz büyüklüğe göre tercihen 15-18 parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortalarına çırpılmış yumurta beyazı ve beyaz peynir karışımını ekleyip şekil verin (yumurta beyazı peynirin dışarı sızmasını engelleyecektir).
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.

Bu tarifimizle, kahvaltılarınızı daha da özel kılan dereotlu poğaçaları evinizde kolayca yapabilirsiniz. Dereotunun ferahlığı ve peynirin lezzetiyle her sabahınıza tat katacak bu poğaçalar, sevdiklerinizle paylaşmanın tadını çıkaracağınız anlar yaratacaktır. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu eşsiz lezzeti deneyimleyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi