Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet

Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bu tarif ile evde, dışarıdakileri aratmayacak lahmacunlar yapabilirsiniz. Malzemeleri hazırlayın ve bu lezzetli serüvene başlayın.

Ev yapımı lahmacun için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte! Malzemelerden yapılış aşamalarına kadar, lahmacunu evde yapmanın en iyi yollarını sizler için derledik.

Lahmacunu dışarıdan sipariş etmek yerine evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarif ile lahmacun yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte adım adım lahmacun yapımı.

MALZEMELER

3 su bardağı un
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su

Kıymalı harç için:

50 g kuzu kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmızı toz biber

Servis için:

Limon dilimleri
Maydanoz

TARİF

Hamuru için unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Kıymalı harç için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, kabuklarını soyup küçük küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve sivri biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Kıymalı harcı üzerine yayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini havlu kağıt ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Evde lahmacun yapmanın tadını çıkardınız mı? Bu tarif ve ipuçlarıyla, lahmacun yapmak artık çok daha kolay ve lezzetli. Her yudumda kendinizi bir lahmacun ustası gibi hissedeceksiniz. Malzemeleri hazırlayın, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun ve ailenize, arkadaşlarınıza enfes lahmacunlar sunun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi