Üzümlü kurabiye, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olarak çay saatlerinizi şenlendiriyor. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, kıyır kıyır dokusuyla herkesin beğenisini kazanacak. Sizler için hazırladığımız bu basit ama lezzetli üzümlü kurabiye tarifine göz atın!

Ev yapımı üzümlü kurabiye, hem kolay hem de pastanelerdeki kadar lezzetli! Siz de evde pratik bir şekilde hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte adım adım üzümlü kurabiye yapımı için gerekli malzemeler ve tarif ayrıntıları...

Pastanelerin kıyır kıyır üzümlü kurabiyelerine rakip olacak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Evde kendi üzümlü kurabiyelerinizi yapmaya ne dersiniz? İşte size evde pastane lezzetinde üzümlü kurabiye yapmanız için gerekli her şey...

ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya özütü
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kuru üzüm

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

ÜZÜMLÜ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Üzümlü kurabiye, hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalıktır. Özellikle çay veya kahvenin yanında servis edildiğinde çok sevilir.

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve toz şekeri bir kapta mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
Yumurtaları ve vanilya özünü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Unu, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın.
Unlu karışımı tereyağlı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Kuru üzümleri ekleyin ve karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapın.

Editör: Haber Merkezi