Soğuk kış günlerinde evi sıcacık elma kokularıyla dolduracak, her ısırıkta sizi mutluluktan uçuracak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Elmalı kurabiyenin püf noktalarıyla tanışmaya hazır olun.

Evinizin mis gibi elma kokusuyla dolup taşmasını ve ağzınızda dağılan, kıyır kıyır kurabiyeler yemenizi sağlayacak harika bir tarife ne dersiniz? İşte karşınızda, elmalı kurabiye yapmanın tüm incelikleri...

Kurabiye yapmak hiç bu kadar lezzetli ve eğlenceli olmamıştı! Enfes elmalı kurabiyeler yaparak sevdiklerinizi şımartmaya ne dersiniz? İşte başarı garantili, elmalı kurabiye tarifi ve püf noktaları...

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Malzemeler

125 g Tereyağı
40 g pudra şekeri
15 g Yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet küçük boy yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
240 g un

İç Harcı için:

2 adet büyük boy elma
15 g Tereyağı

60 g toz şeker
5 g toz tarçın
60 g çekilmiş ceviz

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı, pudra şekeri, yoğurt, sirke ve yumurtayı bir kapta yoğurun.
Kabartma tozunu ve unun ¾'ünü ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurun kıvamına göre kalan unu da ekleyin. Unlanmış tezgaha alıp, hamuru toparlayın ve streçleyip 30 dk buzdolabında dinlendirin.
Elmaları soyup rendeleyin. Tereyağını erittiğiniz tavaya elmaları ekleyin. Toz şekeri de ekleyip 3-4 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatıp, tarçın ve cevizi ekleyerek karıştırın.
Fırını 170°C’de ısıtın.
Unladığınız tezgaha dinlenen hamuru alın. Cevizden biraz daha büyük olacak şekilde porsiyonlayın. Merdane ile açarak, bıçak yardımı ile 5 çizgi çizin. Bir kaşık kadar harç koyarak dikkatlice yuvarlayıp, yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye dizin. Tepsiye koyduktan sonra hafifçe ay şekli verin.
Üzeri hafif renk değiştirene kadar, 20-22 dk fırında pişirin.
Pişen elmalı kurabiyeleri oda ısısına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Elmalı kurabiye yapmanın tüm püf noktalarını öğrendiniz. Artık siz de bu lezzetli tarifi deneyerek, evinizi mis gibi elma kokularıyla doldurabilir ve sevdiklerinizle birlikte kıyır kıyır, ağızda dağılan kurabiyelerin tadını çıkarabilirsiniz. Unutmayın, mutfakta yaratıcılık sınırları yoktur; bu tarifi kendi zevkinize göre değiştirerek yeni lezzetler yaratabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi