Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz, şekersiz ve sağlıklı bir kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu lezzetli atıştırmalıkla tatlı ihtiyacınızı doğal yollarla karşılayın.

Gün içerisindeki enerji düşüşleriniz için mükemmel bir çözüm sunan hurma ve kakao ile tatlandırılan sağlıklı ve pişmeyen bu kurabiye tarifi, günün her saati keyifle tüketebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık sunuyor.

Aniden gelen misafirler veya tatlı bir şeyler atıştırmak istediğinizde, bu şekersiz kurabiye tarifi kurtarıcınız olacak. Olgunlaşmış muzlarla hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli.

Pişmeyen Şekersiz Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı çiğ badem

2,5 su bardağı hurma

4 çorba kaşığı kakao

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

2,5 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı

3 çorba kaşığı badem kreması

Pişmeyen Şekersiz, Pratik Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

Birkaç gün boyunca tüketecekseniz sağlıklı topları buzdolabında muhafaza ediniz. Badem kreması yerine yer fıstığı ezmesi veya pekmez, bal da kullanabilirsiniz.

Pişmeyen Şekersiz Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle çiğ bademleri yahut cevizleri rondodan geçirin veya kendiniz ezin.

Üzerine çekirdeklerini  temizlediğiniz hurmaları, kakaoyu, Hindistan cevizi yağını ve badem kremasını ilave edip top şeklinde yuvarlanacak bir hamur haline gelene kadar tekrar rondoya alın.

Hazırladığınız kulak memesi kıvamındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde lezzetli toplar yapın.

Hazırladığınız pişmeyen kurabiyeleri 1 gece veya 1 saat buzlukta bekletin.

Pişmeyen sağlıklı şekersiz kurabiye tarifi ile tatlı krizlerinize doğal ve sağlıklı bir çözüm bulun. Hurma ve kakao ile tatlandırılan bu lezzetli atıştırmalık, kahve ve çay saatlerinizde yeni favoriniz olacak. Bu kolay ve hızlı tarifle, tatlı ihtiyacınızı doğal yollarla karşılayın ve sağlıklı atıştırmalıkların keyfini çıkarın. Şimdi bu lezzeti deneyin ve sağlıklı tatlıların tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi