Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

Kıyır kıyır bir lezzet arayışındaysanız, sütlü kurabiye tarifimiz tam size göre! Malzemeleri karıştırın, fırına verin ve sadece 20 dakika sonra kurabiyeleriniz hazır. İşte adım adım sütlü kurabiye yapımı...

Sütlü kurabiye, hem pratik hem de ağızda dağılan yapısıyla bilinir. Biz de size evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, kıyır kıyır sütlü kurabiye tarifini sunuyoruz. İşte başlamadan önce bilmeniz gereken her şey...

Bu sütlü kurabiye tarifi ile çay saatleriniz daha da keyifli hale gelecek. Kıyır kıyır dokusu ve lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan bu kurabiyeleri yapmak sandığınızdan daha kolay. Gelin, birlikte yapalım...

Sütlü Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Sütlü kurabiye tarifi ile çay saatlerinize lezzet katın! Bu tarifle, hem kolaylıkla harika kurabiyeler yapabilir hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Ağızda dağılan yapısı ve kıyır kıyır dokusuyla bu kurabiyeler, herkesin favorisi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi