Tatlı düşkünleri, bu tarif tam size göre! Evde kolaylıkla yapabileceğiniz, şerbetli ve leziz bir browni kurabiye tarifi ile karşınızdayım. Misafirlerinizi şaşırtmak için ideal bir seçim!

Çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı browni kurabiyeleri evde yapmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de damak çatlatan bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Mutfakta harikalar yaratmak isteyenler için enfes bir önerim var: Ev yapımı browni kurabiye! Bu basit ve lezzetli tarif ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyfe dönüştüreceksiniz.

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

125 gram tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker (daha kolay yapmak istiyorsanız aynı oranda şeker ve su miktarını artırabilirsiniz)
2 damla limon suyu

Browni Kurabiye Tarifi

Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmamız gerekiyor. Şeker ve suyu bir tencereye alıyoruz, kısık ateşte kaynamalarını bekliyoruz:)
Kaynayan şerbete limon suyumuzu ilave edip ocaktan alıyoruz. Ilıması için oda sıcaklığında bekletiyoruz.
Hamuru için; tereyağı yumurta ve sıvı yağı kabımıza alıyoruz. Un, pudra şekeri, kakao, vanilin ve kabartma tozunu kabımıza ekleyip ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalar olacak şekilde yuvarlayıp tepsimize diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkan kurabiyelerimizi ılımış şerbete batırıp iyice ıslanana kadar bekletiyoruz. 

İşte karşınızda, evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve tüm ailenizin bayılacağı browni kurabiye tarifi! Bu tarifle, hem lezzetli tatlılar yapmanın keyfini çıkaracak hem de sevdiklerinizle paylaşmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Deneyin ve bu enfes lezzeti tatmin olmanın ayrıcalığını yaşayın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi