Türk kahvesinin benzersiz aroması ve bayatlamayan yapısıyla harmanlanan bu kurabiye tarifi, tatlı severlerin yeni gözdesi olacak. Hem lezzetli hem de uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiyeyi denemeye hazır mısınız?

Türk kahvesi ile hazırlanan, bayatlamayan bu kurabiye tarifi, tatlı düşkünlerinin kalbini fethedecek. İster kahve yanında, ister çay saatlerinizde, bu kurabiyeler sohbetlerinize lezzet katacak.

Lezzetiyle fark yaratan Türk Kahvesi Aromalı Bayatlamayan Kurabiye, ev yapımı tatlıların en iyisi olmaya aday. Bu özel tarifi keşfedin ve tatlı anlarınızı zenginleştirin.

Türk Kahvesi Aromalı Bayatlamayan Kurabiye

Malzemeler

Maya beklemeye son: Her evde olan malzemelerle 20 dakikada Poğaça tarifi Maya beklemeye son: Her evde olan malzemelerle 20 dakikada Poğaça tarifi

250-300 gram tereyağı
100gr pudra şekeri
1 Çay bardağı sıvı yağ
60 gr nişasta
2 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 yumurta
1 paket vanilya
500 gr un

Üzeri için:

3 kaşık pudra şekeri
2 kaşık tarçın

Türk Kahvesi Aromalı Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, üzerine sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın.
Daha sonra nişasta, kabartma tozu, un ve Türk kahvesini ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlayıp şekil verdikten sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
Kurabiyeler pişerken dışına sürmek için bir kâse içinde pudra şekeri ve tarçını karıştırın.
Kurabiyeleri fırından alın ve ilk sıcaklığını atması için birkaç dakika dinlendirin.
Kurabiyeleriniz henüz sıcakken tarçın pudra şekeri karışımına bulayın.
Ardından tekrar tepsiye dizin soğumaya bırakın.
Kurabiyelerinizin bayatlamaması için kavanozda muhafaza edin.

Türk kahvesinin eşsiz aromasıyla hazırlanan bu bayatlamayan kurabiye tarifi, tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunuyor. Hem kolay yapılışı hem de uzun süre tazeliğini korumasıyla, bu kurabiye tarifi her evin vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve kahve yanında ya da çay saatlerinde bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!