10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Kış mevsimi, sıcak içecekler ve yumuşacık keklerle çok daha güzel! İşte size, havuçlu, cevizli ve tarçınlı kekin muhteşem uyumunu sunan bir tarif. Bu kek, soğuk günlerde içinizi ısıtacak.

Evde pratik ve lezzetli bir kek yapmak isteyenler için harika bir önerimiz var. Havuç, ceviz ve tarçının eşsiz kombinasyonuyla hazırlanan bu kek, kış aylarının vazgeçilmez tatlısı olacak.

Kış mevsiminin en güzel yanlarından biri de evde yapılan sıcacık kekler. Özellikle havuçlu, cevizli ve tarçınlı kek gibi aromasıyla büyüleyen tarifler, soğuk günlerde mükemmel birer sıcaklık kaynağı.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 orta boy havuç ( rendenin ince tarafı ile rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
Yarım tatlı kaşığı tarçın (azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın .
Ardından sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
En son kuru malzemeleri eleyerek ekleyin tekrar çırpın.
Katı yağla yağlanmış kalıba kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 150° fırında 40-45 dakika pişirin ,bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir kontrollü pişirin .
Kürdan testi yaptıktan sonra çıkarın

Kış mevsiminin soğuk günlerinde, ailece veya dostlarla bir araya geldiğinizde sunabileceğiniz havuçlu, cevizli ve tarçınlı kek, herkesin beğenisini toplayacak. Pratik ve lezzetli bu tarifle, kısa sürede mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Şimdi önlüğünüzü takın ve bu muhteşem keki yapmaya başlayın. Her ısırıkta, kışın tadını çıkarın! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi