Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden biri olan Hanımağa Çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Sağlıklı ve besleyici bu çorbayı evde kolayca yapabilirsiniz. İşte detaylı tarifi.

Hanımağa Çorbası, kış sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Nohut, yeşil mercimek ve şehriyeyle dolu bu lezzetli çorbanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Haydi, mutfakta buluşalım!

Kış aylarında hem lezzetli hem de besleyici bir çorba yapmak istiyorsanız, Hanımağa Çorbası ideal bir seçim. Bu özel çorbanın sırrını keşfetmek için tarifimizi takip edin.

Hanımağa Çorbası Tarifi

Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu (600 ml)
4 su bardağı sıcak su (800 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hanımağa Çorbası Tarifi

Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim. 

Hanımağa Çorbası, lezzeti ve besleyici değeriyle kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biri. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, soğuk günlerde sizi içten ısıtacak. Nohut ve yeşil mercimeğin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu çorba, sofralarınızda herkesin beğenisini kazanacak. Sağlıklı ve lezzetli bir çorba deneyimi için Hanımağa Çorbası'nı mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi