Soslu pratik börek, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Bu kolay ve lezzetli tarifiyle, çay saatleriniz daha da özel olacak. İşte sizin için hazırladığımız tarif...

Börek yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı! Soslu pratik böreğimiz, tüm aile bireylerini mutlu edecek. Adım adım tarifi keşfedin ve mutfakta harikalar yaratın.

Eğer çay saatleriniz için yeni ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, soslu pratik börek tam size göre. Bu tarifle, hem kolaylık hem de lezzet garantili. Hadi başlayalım!

MALZEMELER

4 tane yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu

Arası için;

Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber

TARİF

Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.

Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

İşte böyle! Soslu pratik börek tarifimizle, çay saatlerinizi lezzetle taçlandırabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli börek, hem hazırlaması kolay hem de herkes tarafından sevilecek. Deneyen herkesin bayılacağı bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli ve özel kılacak. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tarifi denemeye başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi