Kahvaltıların ve çay saatlerinin kurtarıcısı börekler, farklı malzemelerle zenginleştirilerek her damak tadına uygun hale getirilebilir. Siz de kısa sürede pratik ve lezzetli börekler yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre!

Ev yapımı böreğin püf noktaları nelerdir? Hangi malzemeler kullanılır ve börek nasıl daha lezzetli hale getirilir? İşte cevaplarıyla birlikte muhteşem bir börek tarifi rehberiniz!

Gaziantep usulü Lahmacun nasıl yapılır? Taş fırın lezzetinde ev yapımı tarif Gaziantep usulü Lahmacun nasıl yapılır? Taş fırın lezzetinde ev yapımı tarif

MALZEMELER

4 tane yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu

Arası için;

Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber

TARİF

Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.