Yoğun günlerde bile saniyeler içinde hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet peşindeyseniz, bu pratik börek tarifi tam size göre.

Börek yapmanın zor olduğunu düşünenler, bu tarifi okuduktan sonra fikirlerini değiştirecek. İşte adım adım kolay ve lezzetli börek yapımı!

Mutfakta yeni bir şeyler denemeyi sevenler için pratik, çıtır ve lezzetli bir börek tarifi ile karşınızdayız. Hem kolay hem de muhteşem!

PRATİK ÇITIR BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı süt

İç harcı için:

Peynir ya da patatesli harç tercih edebilirsiniz.

Üzeri için:

Çıtır çıtır Patatesli Börek tarifi! Ağızda dağılan soslu börek nasıl yapılır? Çıtır çıtır Patatesli Börek tarifi! Ağızda dağılan soslu börek nasıl yapılır?

Yumurta sarısı, isteğe göre susam

PRATİK ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

1) Derin bir kapta sıvı yağ, un, sirke ve sütü güzelce karıştırın.

2) Tezgahın üzerine 1 adet yufkayı serin. Ardından hazırladığınız karışımdan 4 yemek kaşığı kadar yufkanın üzerine dökün ve bir fırça yardımıyla her yerine sürün.

3) İkinci yufkayı üzerine serin ve yine karşımdan aynı miktarda döküp sürün.

4) Hazırladığınız yufkayı 8 eşiş parçaya bölün. 

5) Tercihinize göre hazırladığınız harcı içine koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.

6) Kalan 2 yufkayı da bu adımları takip ederek hazırlayın. Toplamda 16 adet böreğiniz olacak.

7) Böreğin üstüne yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

8) Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.