Mis gibi yoğurt aroması ve yumuşacık dokusuyla yoğurtlu poğaça, ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri. Bu tarif, pratik malzemelerle kısa sürede muhteşem sonuçlar almanızı sağlayacak.

Kendine has lezzeti ve kabarık dokusuyla yoğurtlu poğaça, herkesin kolayca yapabileceği bir tarif arayışında olanların imdadına yetişiyor. Bu rehberde, adım adım lezzetli poğaçalar yapmanın yollarını keşfedeceksiniz.

Evde lezzetli bir poğaça yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Yoğurtlu poğaça, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif sunarak, tüm aile bireylerinin beğenisini kazanacak.

Yoğurtlu Poğaça

Malzemeler:

Hamur:

Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet Kremasız Magnolia tarifi: Evde kolayca yapabileceğiniz enfes lezzet

2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 paket yaş maya ya da bir paket instant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 - 4 su bardağı un
150 gr tereyağı
½ çay bardağı sıvıyağ

İçine:

1 kase ezilmiş beyaz peynir
4-5 dal doğranmış maydanoz

Yapılışı:

3 su bardağı unu yoğurma kabına alın ve tuz ve şekerle kullanacaksanız kuru mayayla harmanlayın.
Ortasını havuz gibi açıp ortasına 1 yumurta, yoğurt, yumurta akı, yumuşamış tereyağı, sıvıyağ ve kullanacaksanız yaş mayayı koyun. Elinizle ortadaki malzemeyi karıştırın. Kenarlardan unları yavaş yavaş alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Un az geldiyse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamurun üzerini nemli bir bezle ya da strech filmle kaplayarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mayalanarak 2 katı büyüklüğüne ulaşan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve ortasına iç malzemeyi koyarak kenarlarını ortasında birleştirin ve ters çevirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve dilerseniz benim yaptığım gibi maydanoz parçası yapıştırın. Maydanozun üzerine de yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altları üzerleri kızarana kadar pişirin.
 

Editör: Haber Merkezi