Kısa sürede enfes lezzetler yaratmak herkesin hayali. Bu un kurabiyesi tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, cevizli alternatifiyle de tatlı krizlerinize son verebilirsiniz.

Pratik ve hızlı tariflerin kralı un kurabiyesi, sadece 3 malzemeyle nasıl yapılır? İşte adım adım lezzetli ve çıtır un kurabiyesi yapmanın yolları.

Günün her saati keyifle yenebilecek un kurabiyesi, sadece 20 dakikada hazır. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, cevizli alternatifiyle de damağınızı şenlendirecek.

Malzemeler

250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un

Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi Kars'tan mutfağınıza: Muhteşem Kars Böreği tarifi

Pudra şekerini katıp tereyağıyla birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.

Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz.

Püf noktaları

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kurabiye hamuru toparlanıp ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeyi sürdürün. 

Un kurabiyesi tarifi, hızlı ve pratik lezzetler arayanların imdadına yetişiyor. Sadece 3 malzeme ile 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, 5 çayınızın vazgeçilmezi olacak. Cevizli alternatifiyle de farklı bir lezzet arayışında olanlara hitap eden bu tarif, herkesi mutfağa davet ediyor. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu kolay tarifi deneyin!

Editör: Haber Merkezi