Kat kat lezzet: Medovik Pasta nasıl yapılır? Kat kat lezzet: Medovik Pasta nasıl yapılır?

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz trileçe tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Bu lezzetli ve şık tatlı, herkesin favorisi olacak.

Trileçe, son zamanların en popüler tatlılarından biri. Restoranlardaki bu lezzeti artık evinizde de yaratabilirsiniz! İşte kolay ve pratik trileçe tarifi.

Balkanların vazgeçilmez tatlısı trileçeyi keşfedin. Bu kolay tarifle, trileçeyi evde yaparak misafirlerinize sunabilirsiniz.

MALZEMELER

5 adet yumurta

1 çay bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı un

ŞERBETİ İÇİN;

3 su bardağı süt

1 paket krema

1 su bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN;

1 paket krem şanti

2 su bardağı süt

1 çay bardağı şeker

1 paket krema

2 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Trileçe tarifine şeker ve yumurta sarılarını çırparak başlayın. Yumurtanın beyazını ayrı bir kapta köpürene kadar çırpın.

Şekerli yumurtalı karşıma vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.

Ardından yumurta beyazını da ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlanıp un serpilmiş kek kalıbı ya da borcama karışımı dökün.

160 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini test edebilirsiniz.

Şerbeti için; süt, krema ve şekeri ocakta kaynatıp ılımasını bekleyin. Son olarak karameli hazırlayın. Toz şekeri tencereye döküp karıştırarak erimesini sağlayın. Üzerine tereyağını ekleyin.

Fokurdamaya başlayan tereyağlı şekerin üzerine kremayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Soğumuş malzemeleri bir araya getirme vakti geldi.

Trileçe kekinin üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin. Sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.

Bu sırada 1 su bardağı süt ile bir paket kremşantiyi çırpın.

Soğuyan trileçenin üzerine ince bir katman kremşanti sürdükten sonra hazırladığınız karamel sosu sürün. 

Bu kolay trileçe tarifi ile evinizde kafe tarzı lezzetler yaratabilirsiniz. Her aşamasıyla pratik ve şık bu tatlı, özel günlerinizin ya da günlük çay saatlerinizin yıldızı olacak. Şimdi mutfakta bu harika tarifi deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi