Haşhaşlı çörek, sofralarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. Bu tarifle, ustalara taş çıkartacak, ev yapımı çörekler hazırlayabilirsiniz. Hadi, bu lezzetli serüvene birlikte başlayalım!

Mükemmel bir haşhaşlı çörek yapmanın sırlarını açıklıyoruz! Bu kolay ve etkili tarif ile evinizde haşhaşlı çörek yapmanın keyfini çıkarın. Lezzetli ve tel tel ayrılan çörekler için tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Haşhaşlı çörek, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin yıldızı olacak. Bu detaylı rehber ile haşhaşlı çöreğin en lezzetli halini keşfedin. Her aşamasıyla kolay ve eğlenceli bu tarife bayılacaksınız.

Haşhaşlı Çörek Tarifi 

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
7,5 su bardağı un

Haşhaşlı harç için;

250 gram sarı haşhaş ezmesi
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Öncelikle kabımızın içine süt, su, şeker ve mayayı ekleyelim ve karıştıralım.
Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştıralım ve unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Dilerseniz düz bir zemine un serpip hamuru toparlayabilirsiniz.
Yoğurma kabımıza bir miktar sıvı yağ ile her yerini yağlayalım ve içine hamurumuzu alalım. Hamurumuzun üzerini de bir miktar yağlayalım.
Hamurumuzun üzerini streçleyip ılık bir ortamda bir saat mayalandıralım.
Hamurumuz mayalanırken haşhaşlı harç için gerekli malzemeleri bir kabın içine alıp, karıştıralım ve bir kenara alalım.
Kabarmış olan hamurumuzu düz bir zemine alıp hafifçe toparlayalım.
Hamuru 6 eşit parçaya bölüp beze yapalım ve 15 dakika mayalandıralım.
Mayalanan ilk bezeden başlayarak önce elimizle hafif bastıralım ve ardından merdaneyle büyük servis tabağı büyüklüğünde açalım ve yapladığımız bir tepsi ya da tabağa alalım.
Aralarına bir miktar haşhaşlı harcımızdan koyalım ve her yerine yayalım. Bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste koyup aralarına haşhaş sürelim. En üste sürmüyoruz. Bu şekilde 10 dakika mayalandıralım.
Mayalanan üst üste koyduğumuz hamurları elimizle bastırarak 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde elimizle bastırarak açalım.
Hamuru 1,5 – 2 cm aralıklarla 12-14 parçaya keselim.
Kestiğimiz hamurları iki ucundan elimizle tutup döndürelim.
Döndürdüğümüz hamuru kendi etrafında dolayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Diğer hamurlar için de aynı işlemi uygulayalım.
Bitirdikten sonra tepsinin üzerine bir bez örtüp 10-15 dk daha mayalandıralım.
Ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sıvı yağ ile çırpalım ve çöreklerimizin üzerine sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Haşhaşlı çörek tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratmaya hazır olun. Bu lezzetli ve pratik tarifle, evde haşhaşlı çörek yapmanın tüm inceliklerini öğrenmiş oldunuz. Şimdi fırını ısıtın ve bu eşsiz lezzeti deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi