Evde pastane kalitesinde ıslak kek yapmanın sırrını merak edenler için muhteşem bir reçete! Bol soslu ve yumuşacık bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Evinizde, mis gibi ıslak kek kokusu ile misafirlerinizi büyülemeye ne dersiniz? Pastaneleri kıskandıracak bu ıslak kek tarifi ile herkesin favorisi olmaya hazır olun!

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Bol soslu ve ağzınızda eriyen bir ıslak kek hayaliyle mi yanıp tutuşuyorsunuz? İşte, çay saatlerinizde fark yaratacak, ev yapımı ıslak kek tarifimiz!

Islak Kek Malzemeleri

3 tane oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker (200 ml)
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (1 su bardağı 200 ml)
Kek kalıbını yağlamak için: sıvı yağ

Islak kek sosu için:

1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
½ çay kaşığı tuz
Islak Kek Nasıl Yapılır?

Yapılışı

Islak kek yapımı için derin bir karıştırma kabı alalım.
Oda sıcaklığında beklemiş olan 3 adet yumurtayı kıralım. Ardından 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim.
Mikser yardımıyla yaklaşık 2-3 dakika köpük köpük olana kadar çırpalım. Evde mikser yok ise el çırpıcısı ile de çırpma yapabilirsiniz. Önemli olan köpük köpük olması.
Ardından 1 su bardağı Ayçiçek yağı ve 1 su bardağı sütü ekleyelim.
Çırpmaya devam edelim.
Vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Kabartma tozu, kakao ve unumuzu eleyerek karışıma ilave edelim. (Özellikle unu eleyerek geçirdiğimizde hem topaklanma olmaz hem de kek daha iyi kabarır.)
Son olarak güzelce çırpalım.
Kek kalıbını sıvı yağ ile iyice yağlayalım.
Kek harcımızı kalıbımıza dökelim, her yere eşit yayılmasına dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. İlk 15 dakika fırın kabağını açmayalım. Pişme kontrolünü kürdan ile yapabilirsiniz.
Kekin sosunu hazırlamak için sos tenceresini alalım. İçerisine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
Kakao ve bir tutam tuzu da ilave edelim ve karıştıralım.
Ocağın altını açalım ve kaynayana kadar pişirelim.
Kaynadığında ocaktan alalım.
Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı çıktığında kekimizi dilimleyelim.
Ardından kek sosumuzu güzelce kekin her yerine dökelim ve çekmesi için birkaç saat bekleyelim.
Kekinizi servis ederken üzerine Hindistan cevizi tozu, badem tuzu, fındık gibi dilediğiniz ürünü koyabilirsiniz.

Bu eşsiz ıslak kek tarifiyle, çay saatlerinizi lezzetle taçlandırın. Evde pastane kalitesinde, bol soslu ve yumuşacık bir ıslak kek yaparak, ailenizi ve misafirlerinizi şaşırtın. Hem kolay hem de nefis bu tarif, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak. Kekinizi hazırlarken bu püf noktaları unutmayın ve her ısırıkta bu lezzet şöleninin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi