Bayat ekmekler çöpe gitmesin! Fırında ekmek pizza tarifi ile bayat ekmeklerinizi değerlendirin ve ailece afiyetle yiyebileceğiniz bir lezzet yaratın. Kolayca yapabileceğiniz bu tarifle hem ekonomik hem de lezzetli bir çözüm bulacaksınız.

Bayat ekmekleri atmadan değerlendirebileceğiniz harika bir tarif mi arıyorsunuz? Fırında ekmek pizza tam size göre! Bayat ekmeklerinizi soslayıp, üzerine malzemeleri ekleyin ve fırına verin. İşte bu kadar basit!

Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet

Evdeki bayat ekmekleri lezzetli bir şekilde değerlendirmenin en pratik yolu: Fırında ekmek pizza tarifi! Bayat ekmeklerinizi kullanarak hazırlayacağınız bu pizza, kolay yapımı ve muhteşem tadıyla favoriniz olacak.

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek

Sosu için:

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

70 gram sucuk
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber

TARİF

Sosu için gerekli olan malzemeleri derince bir kapta güzel karıştırın ve çırpın.
Bayat ekmekleri arkalı önlü sosa batırıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
Üstü için gerekli olan kaşar rendesi, doğranmış sucuk, doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberleri bir kapta karıştırıp, ekmeklerin üstüne paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis alın.

Bu bayat ekmek pizza tarifi, mutfağınızda bayatlamış ekmekleri lezzetli bir şekilde değerlendirebilmeniz için mükemmel bir yoldur. Hem israfı önlemek hem de enfes bir lezzet yakalamak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi