Yemek kültürümüzde dolmalar özel bir yere sahiptir ve soğan dolması, bu geleneği farklı bir boyuta taşıyor. Diğer dolma çeşitlerinden farklı olarak hazırlanan soğan dolması, lezzeti ve kolay yapımıyla dikkat çekiyor. Size özel hazırladığımız tarifle soğan dolmasının püf noktalarını keşfedin.

Soğan dolması, her yemeğin yanında iyi giden ve misafirlerinizi etkileyecek bir tarif. Ağızda dağılan yapısı ve zengin iç harcı ile soğan dolmasını mutlaka denemelisiniz. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz soğan dolması tarifi...

Tüm dolma severlere müjde! Soğan dolması ile mutfağınıza yeni bir tat getirin. Bu tarif, sıradan dolma tariflerine lezzetli bir alternatif sunuyor. Gerek malzeme listesi gerekse yapılış aşamaları ile soğan dolmasını hemen denemek isteyeceksiniz.

SOĞAN DOLMASI TARİFİ

MALZEMELER

6 adet orta boy kuru soğan

İç harcı için;

Yarım demet maydanoz

Yarım demet taze nane

Bayat ekmeklerle harikalar yaratın: Fırında Ekmek Pizza tarifi Bayat ekmeklerle harikalar yaratın: Fırında Ekmek Pizza tarifi

1 adet orta boy kuru soğan

1,5 su bardağı pirinç

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet orta boy domates

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kuru nane

2 çay kaşığı pul biber

1,5 su bardağı su

Pişirmek için;

1 tatlı kaşığı domates salçası

1/2 su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI

İç harcı için ayırdığınız bir adet orta boy soğanı yemeklik doğrayın ve kızdırdığınız tavada soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra salçayı ekleyip karıştırın. Ardından tuzu, pul biberi, sumağı, kuru naneyi ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.

Kabuğunu soyduğunuz domatesleri rendeleyip pirincin üzerine ekleyin. Sonra suyunu da ilave edip tavanın kapağını kapatın.

Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.

Pirinçler suyunu çekince tavayı ocaktan alın ve ince ince kıydığınız maydanozları üzerlerine ilave ederek karıştırın.

İçini doldurmak için ayırdığınız soğanların kabuklarını soyup 10 dakika kadar kısık ateşte haşlayın. Ardından soğanları süzerek başka bir kaba alın.

Soğanların yapraklarını ayırın ve hazırladığınız iç malzemeyle her bir yaprağı rulo şeklinde sarın.

Doldurduğunuz yaprakları tencerenize yatay şekilde dizin.

Ayrı bir kapta sıcak su ile salçayı karıştırın.

Karışımı tencereye ilave etmeden önce dolmaların dağılmaması için üzerine bir tabak yerleştirin.

Pişen dolmaları 10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alın ve üzerlerine taze nane doğrayarak servis edin.

Editör: Haber Merkezi