Eğer çabuk ve lezzetli bir börek arıyorsanız, baklavalık yufkadan peynirli börek yapımı tam size göre. Bu rehber, adım adım lezzetli börek yapmanız için gerekli tüm bilgileri sağlayacak. Baklavalık yufka ile börek yapmanın püf noktalarını öğrenin.

Baklavalık yufkadan peynirli börek yapımı, çay saatlerinizi ve özel günlerinizi şenlendirecek. Bu tarif, lezzetli ve çıtır bir börek sunmak için ideal. Adım adım baklavalık yufka ile peynirli börek yapmanın kolay yollarını keşfedin.

Baklavalık yufka ile yapabileceğiniz peynirli börek tarifi, sofralarınıza Akdeniz esintisi getirecek. Bu basit ve pratik yöntemle, herkes tarafından sevilecek çıtır çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. İşte enfes börek tarifi ve yapılışı.

Malzemeler:

30 adet baklavalık yufka
500 gram beyaz peynir
1/4 demet maydanoz (arzuya göre)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı soda

Püf noktası:

Baklava yufkalarını, aralarına hazırladığınız sostan sürerek üçerli katlar halinde fırın tepsisine yerleştirin.

Pişirme işlemi öncesinde dilimlere ayırın.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz iç harçla farklı börek tarifleri hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Böreğin sosu için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, zeytinyağı, süt ve sodayı derin bir kapta çırpın.

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

İç harcı için; beyaz peyniri derin bir kapta ufalayın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ilave edin.

Tek tek açtığınız baklava yufkalarını, aralarına hazırladığınız sostan sürüp üçerli katlar halinde fırın tepsisine dizin.

Aralara hazırladığınız peynirli harçtan serpiştirip yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Kalan sosu böreğin üzerine gezdirip dilimlere ayırdıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Dilimler halinde sıcak olarak servis edin.

Baklavalık yufkadan peynirli börek tarifi, evde hızlıca hazırlayabileceğiniz, misafirleriniz ve aileniz için mükemmel bir lezzet sunar. Bu basit ve pratik tarif ile çıtır çıtır, peynir dolu börekleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz yaşayın. Herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi