"Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu "Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşlarına Ocak 2024’te yüzde 50’ye yakın zam yapılacağını söyledi. En düşük memur maaşı 33 bin lira olacak. Emekli maaşlarına düzenlemeyle ilgili de mesaj verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024'te memur ve memur emeklisine yapılacak zamla ilgili konuştu. Işıkhan, "Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır" dedi. Işıkhan ayrıca emekli maaşlarına düzenlemeyle ilgili de mesaj verdi.

Emekli maaşlarında artış için gözler TBMM'nin açılacağı 1 Ekim tarihine çevrildi. Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zammı merak ederken Bakan Işıkhan, zam oranının sinyallerini şimdiden verdi.

"YÜZDE 50'YE YAKLAŞACAK"
Ankara'da gazetecilere açıklama yapan Işıkhan, TRT Haber'in aktardığına göre; "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞINA ZAM MESAJI
Emekli maaşlarıyla ilgili de konuşan Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusu çalışmaların sürdüğünü belirtip "Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz" dedi.