Bakan Bilgin, "Bizim yaklaşımımızda memur az alsın, işçi çok alsın diye bir şey yok. Biz temmuz ayında da kamu çalışanlarıyla ilgili memur sendikalarıyla oturacağız." ifadelerini kullandı.

Toplu sözleşmelerin önemine değinen Bakan Bilgin, bu sözleşmelerin birlikte değerlendirildiğini belirtti. Bilgin, "Kamu işçilerinin yaklaşık 364 bin küsürü asgari ücret düzeyinde ücret aldığını ve bu işçilerin maaşlarının brüt olarak 15 bin liraya çıkarıldığını" vurguladı. Bu düzenlemeye ek olarak yüzde 45'lik bir zam yapıldığını da ifade etti.

Memur Maaş zammı ne kadar olacak?

Memur maaşları hakkında da bilgi veren Bakan Bilgin, "Bizim yaklaşımımızda memur az alsın, işçi çok alsın diye bir şey yok. Biz temmuz ayında da kamu çalışanlarıyla ilgili memur sendikalarıyla oturacağız." şeklinde konuştu. Kamu çalışanlarına enflasyon farkı ve refah payı verileceğini belirterek, "Biz asla kamu çalışanlarının işçilerimizden daha düşük seviyede maaş alacakları bir uygulamayı yapmayız." dedi.

Bilgin, en düşük memur maaşının da benzer bir şekilde belirleneceğini ve üzerine enflasyon farkı ile refah payı verileceğini açıkladı. Bakan, "Bu ay ve önümüzdeki ay enflasyon rakamları açıklanacak. Bir de bizim genel fiyat düzeyindeki reel alım gücünü ne kadar etkilediğiyle ilgili çalışmalarımız var. Keyfi olarak herhangi bir rakam açıklamaktan imtina ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, kamu çalışanlarının maaş düzenlemeleri hakkındaki belirsizliği bir nebze olsun azaltırken, temmuz ayında yapılacak olan toplu sözleşme görüşmeleri merakla bekleniyor.

Altınay Savunma Teknolojileri'nin talep toplama tarihi belli oldu Altınay Savunma Teknolojileri'nin talep toplama tarihi belli oldu

Haber Merkezi