Mozaik pasta, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir lezzet. Pratik yapımı ile ani misafirler için kurtarıcı, herkesin seveceği bir tatlı tarifi arayanlar için ideal.

Çocukluğumuzun vazgeçilmezi mozaik pasta, ev yapımı tatlıların en sevilenlerinden. Bu rehberde, adım adım lezzetli bir mozaik pasta yapımını keşfedeceksiniz.

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Pratik ve hızlı tatlı tarifleri arasında öne çıkan mozaik pasta, bisküvi ve çikolatanın muhteşem uyumuyla sofralarınızı süsleyecek. Bu basit adımlarla herkes bir pasta ustası olabilir.

Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik pasta, pratik hazırlanışı ve lezzeti ile herkesin sevdiği klasik tatlılardan biridir. Ansızın gelen misafirler için ideal olan bu tarif, hızlıca hazırlanabilir ve sunumuyla da göz doldurur. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz mozaik pasta tarifi:

Malzemeler

100 gram tereyağ
1 su bardağı süt (200 ml)
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı pudra şekeri (İsteğe bağlı olarak 3 yemek kaşığı toz şeker de kullanılabilir)
2 paket petibör bisküvi

Yapılışı

Tereyağını bir tencerede veya mikrodalga fırında eritin.
Pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına alın. Erittiğiniz tereyağını ve sütü ekleyin.
Kakaoyu da malzemelerin üzerine ilave edin ve tüm malzemeler homojen bir karışım olana kadar çırpın.
Petibör bisküvileri elinizle kırın ve hazırladığınız karışıma ekleyin.
Bir spatula yardımıyla bisküvileri ve diğer malzemeleri nazikçe karıştırın. Bisküvilerin eşit şekilde karışımın her yerine yayılmasını sağlayın.
Servis edeceğiniz kalıbın içini streç film ile kaplayın. Hazırladığınız harcı kalıba aktarın ve üzerini düzeltin.
Mozaik pastayı buzdolabının dondurucu bölümünde en az 4 saat bekletin. Bu süre, pastanın iyice sertleşmesi ve kesim için ideal bir kıvama gelmesi için önemlidir.
Dondurucudan çıkardığınız mozaik pastayı dilimleyerek soğuk olarak servis edin.
Bu pratik mozaik pasta tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlıya sahip olacaksınız. Hem büyüklerin hem de çocukların seveceği bu tatlı, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Bu kolay ve lezzetli mozaik pasta tarifi ile tatlı ihtiyacınızı pratik bir şekilde giderebilirsiniz. Hem hızlı hazırlanan hem de damakları şenlendiren bu tarif, tatlı krizlerinizin yanı sıra, ani misafirleriniz için de mükemmel bir seçenek. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli maceraya adım atın. Her lokmada mutluluğu tadın! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi