Ayva reçelinin eşsiz lezzetiyle tanışmaya hazır mısınız? Bu kolay ve pratik tarif, sabah kahvaltılarınıza tat ve sağlık katacak.

Mis gibi ayva kokusuyla mutfaklarınızı saracak bu reçel tarifi, sofralarınızın baş tacı olacak. Ayva reçelinin püf noktalarıyla, herkesin favorisi olmaya aday.

Kışın soğuğunda içinizi ısıtacak, lezzetiyle damağınızda iz bırakacak ayva reçeli yapmaya ne dersiniz? Bu tarifle, ev yapımı reçelin farkını hissedeceksiniz.

Ayva Reçeli Tarifi

Evinizde usta işi Baklava tarifi! Hazır Yufkadan Baklava nasıl yapılır? Evinizde usta işi Baklava tarifi! Hazır Yufkadan Baklava nasıl yapılır?

Malzemeler

1,5 kilo ayva
1 kg+ 1 su bardağı  toz şeker
yarım limon suyu
7-8 adet tane karanfil
4 su bardağı su
ayva çekirdekleri

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle ayvaları yıkayın, soyun ve  küplere bölün.
Küp küp doğradığınız ayvaların kararmaması için önceden hazırladığınız limonlu suya alın.
Süzdüğünüz ayvaları geniş bir çelik tencereye alın üzerine suyu ekleyerek ayvalar hafifçe yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Yumuşayan ayvaların üzerine suyunu dökmeden şekerini, ayva çekirdeklerini ve karanfilini ekleyin.
Şeker eriyene kadar yavaşça karıştırın ve kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar kaynatın.
Ocaktan almadan 5-6 dakika önce yarım limonun suyunu ekleyin.
Pişen reçelinizi soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra kuru kavanozlara paylaştırarak ağzını sıkıca kapatın.