Çorum Valiliği adına projenin sözleşmesini imzalayan Birlik Müdürü Nuri Eser, projenin 12 ay sürecek olduğunu ve 15-29 yaş arası ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlere (NEET) arıcılık ve arı ürünleri üretimi konularında AB standartlarında eğitimler verileceğini ifade etti. Ayrıca, girişimcilik ve diğer mesleki becerilere yönelik eğitimlerle gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedeflediklerini dile getirdi.

Birlik Müdürü Nuri Eser konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; “Valimiz Sayın Mustafa çiftçi’nin desteği ile Proje Uzmanları Dilek Bilgin ve Ömer Arslan tarafından Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği adına hazırlanan ve toplam bütçesi 337.000 Euro olan proje, binlerce proje arasından seçilerek ilk 50 proje içerisinde yer almış ve yüzde 100 hibe almaya hak kazandı. 

12 ay sürecek proje kapsamında, köylerde yaşamayı özendirerek şehre göçü önlemek ve tersine göçe katkı sağlamak amacıyla arıcılığın kırsal alanda kadınlar ve erkekler tarafından daha genç yaşlarda meslek olarak benimsenmesi ve mobil arıcılığın teşvik edilmesine yönelik olarak 15-29 yaş arası ne eğitimde ne de istihdamda olmayan gençlere(NEET) 50 genç kadın ve erkeğe AB standartlarında öncelikle arıcılık, arı ürünleri üretimi ve mobil arıcılık eğitimi verilecektir” dedi.

Çorum 19 Mayıs'ta Mustafa Yıldızdoğan konseriyle şenlenecek! Çorum 19 Mayıs'ta Mustafa Yıldızdoğan konseriyle şenlenecek!

Eser, “Bu eğitime ilave olarak KOSGEB destekli girişimcilik, problem çözme, bilgisayar becerilerini geliştirme, e–ticaret, e-ihracat, özgüven, liderlik, yönetim danışmanlığı, yönetim becerilerini geliştirme, işletme yönetimi, iletişim becerileri, iş sağlığı ve iş güvenliği, çalışma hakları ile ilgili eğitimler verilecek olup, bu eğitimler iyi uygulama örneklerini görmek amacı ile yurtiçi geziler ile desteklenecektir. Gençlerin, proje süresince kariyer hedefleri belirlenerek İŞKUR Meslek danışmanları işbirliği ile 4 aylık Bireysel Eylem Planlarının (IAPBEP) hazırlanması, uygulanması ile istihdam edilebilirlikleri ve işgücüne katılımlarının artırılması sağlanacaktır.

Proje kapsamında yapılacak tüm bu eğitimler ve faaliyetler sonrası NEET’lerin tarım işgücü piyasasına geçişinin planlanması, yaygınlaştırılması ve tarım sektöründe gelecekteki değişiklikler ile bu değişikliklerin yol açacağı riskler ve fırsatlar belirlenerek NEET’lerin bu sektöre eğilimlerinin tespit edilmesi amaçlanmaktadır.  Bunun yanında İlimiz tarım sektöründe ki işgücünün mevcut durumu, sorunları, beceri düzeyleri ve teknolojik ilerlemeyi benimseme düzeyleri, araştırma çalışmaları ile ortaya konularak, sosyal etki analizleri ile Çorum iline özgü NEET’ler için etkin bir sosyal politika modeli uygulanmaya konulması amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Nuri Eser, “Projeye, Hitit Güneşi Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi ve Çorum Ziraat Odası Başkanlığı proje ortağı olarak,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü (İŞKUR), KOSGEB, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gibi kurumlar da destek verecektir. Projenin, İlimize hayırlı olması ve ilimizde bulunan gençlerin istihdamına katkı sağlaması temennisiyle, projenin ilimize kazandırılmasında her türlü desteği veren Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi’ye, projeyi hazırlayan ve uygulama sürecinde öncülük yapacak olan proje uzmanları Ziraat Mühendisi Dilek Bilgin ile Uzman Ömer Arslan’a ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

HABER MERKEZİ