Osmancık Belediyespor Atletizm Kulübü gurup takımı, Konya'da yapılan yarışmada Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Spor Toto Kulüpler arası 1. Kademe Lig yarışında 5 km'de yarışan Osmancık Belediyespor Kulübü Atletizm gurup takım sporcuları Aslı Sağlam, Özge Küçüker, Selda Bodur ve Gizem Dikici Türkiye ikincisi olarak finale kaldı.

Türkiye Atletizm Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan ve bu yıl Konya’da düzenlenen Türkiye 1. Lig yarışı 27 Nisan Cumartesi günü yapıldı. Konya Büyükşehir stadyumunda yapılan Türkiye 1. Lig de tüm iller arasında Osmancık Belediyespor Atletizm Kulübü gurup takımı Türkiye 2.si oldu.

Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Spor Toto 1. Lig müsabakalarında yarışmalarda Osmancık Belediyespor Kulübü Atletizm takımı sporcuları Aslı Sağlam, Özge Küçüker, Selda Bodur, Gizem Dikici 5000 metrede yaşanan mücadelelerde gurup takım olarak ter döktü.

Osmancık Belediyespor Kulübü Atletizm gurup takımı sporcuları U20 Büyük Bayanlar Kategorisinde Türkiye’yi temsil eden onlarca il arasında yarışan sporcuları geride bıraktı. Osmancık Belediyespor Kulübü Atletizm gurup takımı; Türkiye ikincisi olarak yarışı tamamlayarak finalde yarışmaya hak kazandı.

Takım ve bireysel olarak elde ettikleri başarılı sonuçları, yaptıkları antrenmanlarla sürdürdüklerini belirten Osmancık Belediyespor Atletizm Kulübü Antrenörü Zehra Suran, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları´nda yer alıp altın madalya alarak Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Osmancık Belediyespor Atletizm Kulübü Antrenörü Zehra Suran; sporcuların katıldıkları büyük organizasyonlardan madalyalarla döndüğünü ve 2019 sezonunda da çok sayıda Türkiye dereceleri elde ederek Milli Takım seviyesine daha fazla sporcu kazandırmak istediklerini belirterek; sezon başından bu yana maalesef maddi destek alamadıklarını ve birçok yarışa katılamadıklarını ifade etti. Suran, bunca zorluklara rağmen takım sporcularının gösterdikleri üstün başarıdan dolayı Osmancık’a kazandırdıkları madalyalarından dolayı sporcu kızlarını tebrik etti.

Suran; “Geçen yıl girdiğimiz yine bu yarışmada takımımız 3. olarak Osmancık'a madalyayla döndü. Takımımız bu yıl da katıldığı 1. lig yarısında bir ilki gerçekleştirerek Türkiye içinde 2.'lik elde etti ve finale girmeye hak kazandı.

Bizim bu başarımıza maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Çorum Milletvekilimiz Oğuzhan Kaya’ya, Osmancık Belediye Başkanımız Ahmet Gelgör’e ve Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Ergün’e şahsım ve takımım adına teşekkür ederim” dedi.