Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Uzunköprü'nün borçları belediye binasına asıldı Uzunköprü'nün borçları belediye binasına asıldı

CHP İl Başkanı Solmaz mesajında, 23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla birlikte cumhuriyetimizin ilan edilmesi yolunda özgürlük ve bağımsızlığımızın temellerinin atıldığını söyledi.

23 Nisan’ın milletimizin tutsaklık zincirlerini kırarak, tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gün olduğunu kaydeden Dinçer Solmaz, “Meclisimizin kuruluş günü, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara ve yeni nesillere armağan edilmiştir. Bu bayram tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşayabilecekleri bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek bayramdır. Sadece büyük bir lider, geleceği küçük kalplere emanet eder” dedi.

CHP’liler olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün açtığı yoldan ilerlediklerini ve ilerlemeye de devam edeceklerini vurgulayan Solmaz, “Atatürk ün manevi mirasının bizlere yüklediği sorumlulukla, özgürlüğün de, adaletin de, eşitliğin de dayanağı ulusal egemenliktir.

Bu duygu ve düşüncelerle, yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.