Çorum’un Osmancık ilçesinde tarım arazisinde çıkan anız yangınının rüzgarın da etkisi ile hurdalığa sıçraması üzerine onlarca tavuk telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, çeltik arazilerinde başlayan anız yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek Cumhuriyet Mahallesi Çorum Caddesi üzerinde bulunan hurdalığa sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Osmancık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri söndürme çalışmalarına başlarken, herhangi bir olumsuzluk olmasın diye elektrik ve doğalgaz hatları da ekipler tarafından kesildi. Polis ekiplerinin güvenlik tedbiri aldığı bölgede yangının büyümesi üzerine bölgeye Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri iş makineleri ile gelerek yangının önünü kesti. Yangından çıkan kıvılcımlar bir eve sıçramak üzereyken orada bulunanlar tarafından müdahale edildi. İtfaiye aracından su sıkılmasıyla tutuşan karton parçası söndürüldü. Yangın sırasında hurdalıkta bulunan oksijen ve mutfak tüpleri ise güvenli alana çıkarıldı. Çevrede bulunan ahşap ve hurdalıkta bulunan çok sayıda malzeme küle dönerken, kümeste bulunan çok sayıda tavukta yanarak telef oldu.

Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu

Hurdalıkta bulunan Mustafa Çivioğlu, rüzgarla birlikte bir anda kıvılcımların sıçradığını belirterek, “Sabahtan tarlaları yaktılar, rüzgarla birlikte tarladan çıktı geldi yangın. 25-30 kadar tavuk vardı, onlar da telef oldu. Onları alıp çıkamadım” dedi.

Çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınırken, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci de bölgeye gelerek çalışmalar hakkında itfaiye müdüründen bilgi aldı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.