Pastanelere taş çıkartın: Bir kez deneyenin bağımlısı olduğu bayatlamayan Sodalı Poğaça tarifi Pastanelere taş çıkartın: Bir kez deneyenin bağımlısı olduğu bayatlamayan Sodalı Poğaça tarifi

Ev yapımı köfte lezzetinin sırrını keşfetmeye hazır olun. Anne köftesi tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, tüm aileyi mutlu edebilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesin favorisi olmaya aday.

Kokusuyla sizi çocukluğunuza götürecek, tadıyla damaklarınızda unutulmaz bir iz bırakacak anne köftesi için tüm püf noktaları bu tarifte. Aile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu köfteyi denemeye ne dersiniz?

Annenizin sıcacık mutfağından ilham alınarak hazırlanan bu köfte tarifi, yemek saatlerinizi şenlendirecek. Anne köftesi yapmanın tüm inceliklerini bu pratik tarifle keşfedin ve lezzet dolu anlar yaşayın.

Anne Köftesi Tarifi

Malzemeler

500 gr dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köfte baharatı
Tuz

Anne Köftesi Tarifi

Derin bir kaba soğan rendelenir.
Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu eklenir.
Güzelce yoğrulur.
.Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartalım.
Yanına patates ve biber kızartıp servis edebilirsiniz.

Annenizin elinden çıkmış gibi lezzetli ve sıcacık köfteler artık mutfaklarınızda. Bu pratik ve nefis anne köftesi tarifi ile aile sofralarınıza lezzet katın, her öğünde çocukluğunuzun o unutulmaz tadını sofralarınıza taşıyın. Sağlıklı ve doğal malzemelerle hazırlanan bu köfteler, hem büyüklerin hem de çocukların gönlünü fethedecek. Şimdi bu kolay tarifi deneyin, aile yemeklerinizi lezzetli anılarla süsleyin.

Editör: Haber Merkezi