Nar gibi kızaran fırında sütlaç tarifi ile sofralarınıza lezzet katın. Bu pratik ve kolay tarif ile fırında sütlaç yapmanın püf noktalarını öğrenin. İşte detaylı fırında sütlaç tarifi.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz fırında sütlaç tarifi ile karşınızdayız. Üzeri nar gibi kızaran bu lezzetli tatlıyı yaparak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte adım adım tarifimiz.

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Üzeri nar gibi kızaran fırında sütlaç tarifi ile tatlı keyfinize lezzet katın. Bu kolay ve pratik tarif ile evde sütlaç yapmanın keyfini çıkarın. İşte adım adım fırında sütlaç tarifi.

MALZEMELER

Pirinçleri Haşlamak İçin:

2 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilin
1 su bardağı su (nişastayı açmak için)

TARİF

Bol suda yıkadığınız pirinçleri; bir tencerede, 2 su bardağı suyu ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.
Soğuk süt ve toz şekeri ayrı bir geniş tencereye alın. Bir çırpma teliyle toz şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Vanilini toz şeker eriğinde süte ekleyin.
Haşlanan pirinçleri ocaktan alın ve fazla suyu kaldıysa süzün.
1-2 dakika kadar kaynayan şekerli süte haşlanmış pirinçleri ilave edin.
Yumurta sarısını, buğday nişastası ve 1 bardak su ilavesiyle ayrı bir kabın içerisine alın.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Yumurta sarısının kesilmemesi için; kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı ılıştırın.
Hazırladığınız yumurta sarılı karışımı sütlaç tenceresine azar azar katıp hızlıca karıştırın.
Kıvam alan sütlacı, ısıya dayanıklı porsiyonluk güveç kaplarına eşit ölçüde boşaltın.
Sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye dökün.
Fırına verdiğiniz sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin.
Fırından bir mutfak eldiveni yardımıyla çıkardığınız sütlaç kaselerini, oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Fırında sütlaç, üzeri nar gibi kızaran enfes bir tatlıdır. Bu lezzetli tarif ile sütlacınızı evde kolayca hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Fırında pişen sütlaç, kıvamı ve lezzeti ile sofralarınıza renk katacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi