Anne elinden çıkmış gibi lezzetli şekerpareler yapmaya ne dersiniz? Bu basit ama etkileyici tarif, evde şekerpare yapmanın tüm inceliklerini size sunacak. Gelin, bu lezzetli serüvene birlikte başlayalım!

Şekerpare, şerbetli tatlılar içinde yerini sağlamlaştırmış bir lezzettir. Bu tarif ile şekerpare yapımını kolaylıkla öğrenebilir ve her yemeğin yanında sunabileceğiniz bir tatlıya sahip olabilirsiniz.

Ev yapımı şekerpare ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun! Bu tarif, geleneksel tatlı yapımının püf noktalarını açıklıyor ve size adım adım eşlik ediyor.

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

MALZEMELER

125 gram oda ısısında margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı silme irmik
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağı fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

TARİF

Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.
Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz
İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz.
Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz.
İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.

Son olarak, şekerpare tarifi ile evde kolayca harika tatlılar yapabilirsiniz. Umarım bu tarif sayesinde siz de şekerpare yapımını kolayca öğrenir ve sevdiklerinizle bu geleneksel lezzeti paylaşırsınız. Her lokmada, geleneksel Türk tatlı kültürünün bir parçasını tadacaksınız!

Editör: Haber Merkezi